Overzicht columns

25 februari 2021

Appeltaart

Ik lig in bed. Met mijn ogen dicht kijk ik televisie. Ik luister met een half oor naar de serie die als achtergrondmuziek speelt. Ik volg het niet echt maar het geklets op de achtergrond zorgt ervoor dat ik me minder alleen voel. ‘Van zure appels kun je ook appeltaart maken,’ hoor ik iemand zeggen en ik kijk meteen op.

18 februari 2021

Avontuur

Foto: Marijke Krekels

We weten het allemaal, maar toch zijn we er in het dagelijks leven zo min mogelijk mee bezig. Omdat het zo ver weg voelt, we te druk zijn met leven of misschien omdat het idee zo beangstigend is dat het constante besef ons helemaal lam zou leggen. Maar nu mij is verteld dat ik een dodelijke ziekte hebt dringt zich aan me op wat ik al mijn hele leven weet: Ik ga dood. Net als de rest.

11 februari 2021

Another day at the office

Bij binnenkomst meld ik me bij de receptioniste. Inmiddels herkent ze mijn gezicht en zonder naar mijn naam te vragen overhandigt ze me mijn polsbandje. Ik loop naar het paarse bankje midden op de afdeling waar ik voor de zoveelste keer plaatsneem. Om me heen zie ik een hoop bekende gezichten; die van de medewerkers, verpleegkundigen en die van patiënten. Met wat vriendelijke knikjes en een glimlach begroeten we elkaar. Alsof we collega’s zijn.