Bye bye boobies

Heb je het al gezien?Dat is met stip de meest gestelde vraag van de eerste 48 uur na mijn operatie. Heb je het al gezien. Van ze is geen sprake meer.

Als ik na de operatie terug naar mijn kamer word gereden gaat voor de eerste keer mijn operatiegewaad omhoog. Mijn bed is net de gang opgereden. Boven mij zie ik het hoofd van de verpleegkundige die af en toe bij me kwam kijken op de uitslaapkamer. Daarnaast een vage schim van een andere dame. Ik ben nog redelijk stoned van de narcose en heb eigenlijk geen idee wat er gebeurt. Ik hoor stemmen en voel wat getrek aan mijn lijf. Mijn shirt gaat omhoog. Met een schuin oog kijk ik naar beneden. De vrolijke borsten die daar de afgelopen 23 jaar hingen zijn vervangen door wat hobbels en lijnen. Het lijkt meer op een maanlandschap dan op een vrouwenboezem, maar toch hoor ik de gluurders zeggen dat het er prachtig uitziet. Die woorden kan ik moeilijk rijmen met het beeld dat ik zie, maar ik ben niet genoeg bij kennis om me daar een seconde druk om te maken.