Persoonlijke visualisatie

Mijn behandeling bestond uit 16 chemokuren. Kuren die mij keihard knock out sloegen. Ik had zo veel bijwerkingen waardoor ik me gevangen voelde in mijn lijf en in de situatie. Het fysieke lijden was zo groot dat het haast ondragelijk voor me was. Maar al snel bleek dat ik het beste medicijn altijd bij me had: mijn eigen hoofd.

Mijn hoofd is erg visueel in gesteld en kan in een split second talloze scenario’s bedenken. Dat is niet altijd prettig, maar tijdens die fysieke lijdensweg bleek het mijn grootste troef. Want door middel van visualisaties kon ik nu op reis gaan in mijn eigen hoofd en op die manier heel even mijn lichaam verlaten.

De kracht van visualisatie blijkt een goed medicijn. Het zorgt voor afleiding waardoor de pijnprikkels in je hoofd minder heftig binnenkomen in je brein en je dus minder pijn ervaart. En weet je wat het leukste is? In je hoofd kun je overal heen; er zijn geen grenzen.

Tijdens mijn chemotraject reisde ik heel Azië door; Van China naar Borneo, naar Indonesië, naar India, naar Nepel en naar Sri Lanka. In gedachten wandelde ik over de Chinese Muur en voer ik door de jungle van Borneo terwijl de orang-oetangs door de boomtoppen slingerden. Ik viel in slaap onder een sterrenhemel op een hagelwit strand op Sri Lanka, wandelde door de bergen in Nepal en volgde een yogaretraite in India.

Wil jij ook op reis naar jouw lievelingsplek maar heb je niet zoveel inlevingsvermogen of niet de energie om je fantasie de vrije loop te laten gaan? Dan maak ik een visualisatie speciaal voor jou. Het mag een plek zijn waar je al talloze keren geweest bent (laat me dan vooral weten waarom deze plek zo speciaal voor je is) of een moment waar je hele goede herinneringen aan hebt (again; laat me vooral weten waarom dit moment zo speciaal is). Maar het mag natuurlijk ook een plek zijn waar je nog nooit geweest bent, maar simpelweg heel graag naar toe wilt. Het kan allemaal.

Laat mij via onderstaand formulier weten waar je naar toe wilt en dan ontvang je van mij een audiofragment die je onbeperkt kunt beluisteren. Je kunt uiteraard ook een visualisatie voor iemand anders laten maken.